Змішувач потрібно вибирати не менш уважно, ніж раковину чи ванну, адже від його характеристик залежить ваш щоденний комфорт. Сучасний ринок пропонує великий вибір якісних змішувачів – давайте розберемося, які вони бувають, і які у кожного виду переваги та недоліки.
Можна виділити 4 основні види в залежності від способу змішування:
Це класика, знайома нам із дитинства. У них використовується два крани (вентилі), з яких один відповідає за холодну воду, а другий – за гарячу. Повертаючи їх одночасно, можна відрегулювати температуру до потрібного рівня.
Переваги:
Недоліки:
Незважаючи на недоліки, сучасні моделі двовентильних змішувачів більш досконалі, ніж їхні радянські аналоги, а гумові прокладки всередині механізму мають покращений склад, що збільшує термін їхньої служби.
Найзатребуваніші в наш час. Вони включення води, регулювання струменя та її температури здійснюється з допомогою однієї рукоятки.
Переваги:
Недоліки:
Картриджі тут можуть бути двох видів – керамічними чи кульовими. Перші відрізняються легшим керуванням, але дуже чутливі до жорсткості води, тому їх потрібно встановлювати разом із передфільтром.
Порівняно новий винахід. Вони здатні підтримувати задану температуру та самостійно регулюють співвідношення холодної та гарячої води. Включаються за допомогою важеля чи вентиля. Напір води та її температура регулюються спеціальним пристроєм, розташованим на змішувачі.
Переваги:
Недоліки:
Включаються за допомогою інфрачервоного датчика – не потрібно нічого крутити чи натискати, досить просто піднести руки. Для регулювання температури води є спеціальний краник – з його допомогою можна один раз встановити потрібний показник, і він збережеться і для наступних спрацювань змішувача.
Переваги:
Недоліки:
Тепер, знаючи які змішувачі бувають, плюси та мінуси кожного виду, вам буде набагато простіше зробити хорошу покупку для свого будинку.